Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΛΑΗ Η ΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ».

Γνωστός σε όλους για την επιθετικού-υβριστικού τύπου δήθεν αγωνιστική ιδιοσυγκρασία του, αυτή τη φορά –μέσω πρόσφατης ανακοίνωση του- ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του.

Μέχρι ενός σημείου καταλαβαίνουμε πως μπροστά στη φιλοδοξία και σκοπό της ζωής του να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, θα επιλέξει υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης και προφανώς θα κάνει ότι είναι δυνατό για να ξεχωρίσει έναντι των συνυποψήφιων του και έτσι να εξασφαλίσει εκλογική υπεροχή.
Ωστόσο το κατάπτυστο περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης τον προδίδει ότι έχει μπερδέψει το είδος των εκλογών, ενώ στερείται κάθε σοβαρότητας και ήθους, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του δημόσιου πολιτικού διάλογου. Βρίθει δε από εμπάθεια, ψεύδη και άκρατο λαϊκισμό.
Επίσης, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Πελάης αντιμετωπίζει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων ως «βιλαέτι του» και τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας ως προσωπικό του στρατό, αλλά κυρίως ως φορέα υλοποίησης των πολιτικών του στοχεύσεων. Το δείχνει εξάλλου και ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών κομπάζοντας ως πλανόδιος πωλητής που πλασάρει την πραμάτεια του.
Είναι απογοητευτικό όμως, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο για συνδικαλιστικό στέλεχος, να στρέφεται κατά εργαζομένων, εν προκειμένω της ΔΕΥΑΚ, όταν αυτοί βρίσκονται εν μέσω δικαστικού αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους (υφίστανται συνδικαλιστική δίωξη αναγνωρισμένη με δύο δικαστικές αποφάσεις μέχρι σήμερα), υιοθετώντας έτσι με τον πιο τραγικό τρόπο κατηγορίες εναντίων τους ότι δήθεν «σάπισαν στο ξύλο συνάδελφο τους για ασήμαντη αφορμή», ταυτιζόμενος πλήρως με την εργοδοσία και δίνοντάς της επιχειρήματα για τον δικαστικό αγώνα
Τελικά, στο βωμό της πολιτικής του ματαιοδοξίας ο Πελάης «βραχυκυκλώνει» και έτσι θυσιάζει βασικές συνδικαλιστικές αρχές. Εύγε!!!
Επιπλέον, μέσα στον αχαλίνωτο παροξυσμό του, επιτίθεται στον Πρόεδρο και στην πλειοψηφία του Δ/Σ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, με προσωπικούς και όχι πολιτικούς όρους, υιοθετώντας πλήρως απαξιωμένη ρητορική, παραβλέποντας τα του οίκου του!!
Και όλα τούτα γιατί;
Ως φαίνεται, για το Σταμάτη Πελάη τα πρώτα του βήματα στην πολιτική μέσω του ΠΑΣΟΚ, ήταν τόσο καθοριστικά ώστε να μην μπορεί ακόμη να καταλάβει ότι οι πραγματικά αριστεροί και δη τα στελέχη του ΚΚΕ, ιστορικά διακρίνονται από πηγαίο ήθος, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους!!!
Είναι βέβαιο πως η πορεία του καθενός μας, μας διαμορφώνει…
Εν τέλει, ως πιο παλιός από εκείνον στα δημόσια πράγματα, θα ήθελα να του συστήσω ψυχραιμία και να του υπενθυμίσω πως οι αγώνες της ζωής μας πρέπει να διακρίνονται από ήθος και όχι από ύβρεις ή συκοφαντίες, ειδικότερα δε όταν επωμιζόμαστε το μεγάλο βάρος να εκπροσωπήσουμε αρχές και αξίες σαν αυτές της αριστεράς!!!
Εξάλλου τα επιχειρήματα και όχι οι ύβρεις αποτελούν βασικό συστατικό της δημοκρατίας που καλούμαστε να προστατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Εκτός από τα υβριστικά. Οσα σχόλια περιέχουν ονόματα θα σβήνονται άμεσα. Μην κάνετε το κόπο να γράφετε υβριστικά σχόλια για συγχωριανούς μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...